Maatwerk vs Confectie

Maatwerk vs Confectie

Waarom zou je nou kiezen voor een maatpak ten opzichte van een confectiepak? Waar baseren we onze keuze op….?

  • de stofkeuze/kwaliteit
  • het model/uitstraling
  • de prijs
  • het gemak

De stofkeuze/kwaliteit

In de meeste winkels is de keuze niet meer zo groot in pakken. De inkopers werken met lagere budgetten en moeten keuzes maken. De pakken zijn vaak een grote hap in het budget, dus daar wordt vaak in gesneden. Ze kiezen voor kleinere series, goedkopere stoffen en minder modegevoelige patronen. Wat blijft er dan vaak over? Een blauw, grijs en licht gedessineerd pak en misschien nog 1 of 2 varianten.

Kies je voor een maatpak, dan heb je ineens een ruime keus in stoffen. Zo heb je in jouw maat ineens 300 stoffen waar we “jouw” pak van kunnen maken! Wil je een gave ruit, een kleurrijke linnen stof of juist iets in een “Napolitaans” blauwe kleur…. Zelfs dan kan je nog kiezen! En uiteraard zijn de “basics” ook vertegenwoordigd in verschillende kwaliteiten.

Het model/uitstraling

Wat is nou een goed model pak? Is “Italiaans” gesneden wel voor mij geschikt? Herken je dat je een maat groter moet gaan passen, omdat het allemaal net even te strak zit? Herken je dat er toch nog wel het een en ander aan vermaakt moet worden? En dat je daar ook nog eens voor moet betalen!

Bij een maatpak zorgen we dat het pak goed past! Heb je net iets meer ruimte nodig rond je “maag” dan krijg je die! Heb je “stevige” bovenbenen… dan maken we daar wat ruimte voor! We hebben het niet meer over “Italiaans” gesneden, maar persoonlijk gesneden. Een pak wat goed past, geeft je ook meer vertrouwen. En meer vertrouwen maakt je succesvoller!

De prijs

Dan heb je nog een belangrijk component en dat is de prijs. Als je een pak van Hugo Boss, Tommy Hilfiger of Corneliani gaat kopen, dan kan je rekening houden met een prijs tussen de € 500,- en de € 1000,-. Dan koop je een confectiepak, je bent dus afhankelijk van de keuze die het merk gemaakt heeft voor jou!

Ondanks dat je appels met peren aan het vergelijken bent, kan ik toch ook op prijs concurreren met een confectiepak. Al vanaf € 400,- euro is het mogelijk om een maatpak te laten maken. De grootste keuze zit er bij mij tussen de € 549,- en de €799,-. Dan heb je vrije keus in voering, knoop, kraagvilt, garen en model.

Het gemak

Hoeveel mannen ken jij die een hekel hebben aan winkelen. De drukke binnenstad, de overvolle en veel te dure parkeergarage, kleine pashokjes en soms ook nog onvriendelijk en onkundig personeel. Ben je eindelijk toch geslaagd, sta je weer te wachten bij de kassa!

Als je kiest voor mij als Travelling Tailor, dan heb je een aantal van de bekende ergernissen niet meer! Je bent niet afhankelijk van de openingstijden, je hoeft de deur niet uit en je hebt de voordelen die ik hierboven beschreven heb.

Heb ik je met mijn “blog” kunnen interesseren of al kunnen overtuigen, neem dan contact met me op! Ik vertel er graag wat meer over en kan je vast het een en ander laten zien.

Bedankt voor je tijd!

Hartelijke groet,

Hans van Broekhuizen

11054495_890171647712171_7238177479564467048_n

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *